Lotus Eco Elise

15 07 2008

De nieuwe concept car van Lotus is de Eco-Elise, waarin o.a. hennep is verwerkt. Lotus gaat met deze creatie helemaal los. Als uitgangspunt hanteert Lotus de 3 R’en: Reduce, Re-use and Recycle. In plaats van zich alleen te concentreren op minder verbruik en co2-uitstoot, wordt er in de auto gebruik gemaakt van duurzame materialen als hennep, ecowol en sisal.

Verder is de verf op waterbasis en krijgt ook deze auto zonnepanelen. Door al deze aanpassingen is deze auto niet alleen veel mileuvriendelijker in de productie en de eventuele recycling, maar is hij ook maar liefst 32 kilo lichter dan de oudere Lotus Elise S.

Zijn dat wietplaten op de achtergrond?

Zijn dat wietplanten op de achtergrond?

Alhoewel dit soort initiatieven natuurlijk moeten worden toegejuicht is het concept erachter niet bepaald nieuw. Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen.

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

6 09 2008
branko

Dag,

dit zou een leuke auto zijn om mee te laten rijden op de schonervervoertoer(.nl) op autoloze zondag de 21ste. Waarschijnlijk trekt het genoeg mensen om een positieve encounter op te doen en de positieve kanten van de hennep planten te laten zien. Is er een potje van een hennepsbond om zulk soort projecten mee te financieren?

Met vriendelijke groet,

Branko

8 09 2008
marijuanacannabis

Helemaal mee eens.

Het is ons niet bekend of er een fonds is die dit soort dingen zou kunnen sponsoren. Wie weet is Lotus zelf geintereseerd?

Het enige probleem is dat deze Lotus “eco” Elise een concept car is en tot op heden nog niet in productie is genomen. De kans is trouwens groot dat deze auto nooit in de productie fase terecht komt en dat het puur een publiciteits stunt is.

Weet iemand hier meer over? Drop het in de comments..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: