Makkelijk Cannabis Hydrologisch groeien

15 07 2008

Hydro groeien hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn en in vergelijking met het kweken in normale grond is er slechts een minimum aan extra materiaal nodig.

Hydro groeien verschilt wezenlijk niet zo heel veel van het groeien in aarde. De planten groeien en bloeien in dezelfde licht cyclus en hebben dezelfde voeding nodig. (stikstof, fosfor en kalium) Het verschil zit hem in dat de Hydro planten hun wortels in een neutraal medium hebben dat, in tegenstelling tot aarde, van zichzelf geen voeding bevat.

Hydrologische voeding is oplosbaar in water en de wiet planten hebben dan ook direct toegang tot deze voeding op het moment dat die wordt toegevoegd aan het groei medium. Dit in tegenstelling tot de voeding in normale aarde die eerst moet worden afgebroken door bacteriën waarna het de aarde pas verijkt.

Hydro cultuur

Hydro cultuur

Naast de basis benodigdheden voor het indoor groeien, zoals een lichtbron, tijdschakelaar en ventilatie mechanisme, hebben Hydro groeiers in ieder geval twee meter nodig voor het testen van het voedings water. Verder zijn eigenlijk alleen de volgende dingen van belang:

  • Een EC meter die de hoeveelheid voeding in het water meet zodat de groeier makkelijk kan zien of de planten niet te veel/weinig voeding krijgen. Deze meters kunnen in verschillende waarden meten in verschillende landen. Dit kan bijvoorbeeld TDS (Total Dissolved Solids) zijn of PPM (Parts Per Million).
  • Een pH meter om de zuurgraad van het water te meten. Cannabis doet het beter op een licht zure grond. Een goede zuurgraad voor het voedingswater is een pH waarde van 5,8.
  • De meeste groeiers hebben ook een manier nodig om de pH waarde van het voedingswater te regelen. Kraan water heeft meestal een te hoge pH waarde voor het groeien van wiet. Om de pH waarde te verlagen is het meestal al voldoende om citroen zuur of azijn toe te voegen.

Daarnaast is natuurlijk ook het groei medium van belang. Dit kan bijvoorbeeld glaswol zijn (ideaal voor het ontkiemen van zaden of het groeien van stekjes) of kleibolletjes (makkelijk te hergebruiken en perfect als 2e fase voor planten die in glaswol zijn begonnen.) Als laatste is het van belang dat de groei en bloei voeding speciaal voor Hydro groeien zijn.

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

29 10 2008
kevin

hello,

kan ik bij hydro kweken de plantjes op een bepaalde hoogte laten komen en dan bloeien?

29 10 2008
marijuanacannabis

Hydro werkt in principe hetzelfde als gewoon in aarde groeien, alleen het groei medium is anders..

3 04 2010
rubberducksucker

ik had een vraag over hidro wiet maar voral over de prijs waarvoor de kweker het (waarschijndelijk) zal verkopen ongeveer dus en er is me vertelt dat het om de drie weken kan oogsten

6 04 2010
Cannabis Seeds

@rubberducksucker
Ik snap niet helemaal wat je vraag is? Wil je weten hoeveel een gram wiet gemiddeld kost?

Om de 3 weken oogsten is haast niet mogelijk. Als je een hele grote groei ruimte hebt kan je wel meerdere “bloei” kamers hebben. Hierdoor kan je elke 3 weken nieuwe planten in bloei zetten. Als de eerste kamer klaar is na ongeveer 8 weken kan je daarna elke 3 weken oogsten.

Even voor alle duidelijkheid.. Bovenstaande heeft dus niet te maken met het verschil tussen hydro en in aarde groeien.

6 04 2010
rubberducksucker

oke maar dan mijn volgende vraag 22 pandjes (ik weet niet de opervlakte) maar het zijn gemiddelde huisjes die vol staan hoeveel gram zou je daar uit 1 oogst kunnen halen ruime schatting dan lastige vragen ik weet het maar wil het graag weten

12 04 2010
marijuanacannabis

Daar kan ik je helaas geen antwoord op geven. Hangt van te veel verschillende factoren af.

Waarom wil je dit eigenlijk weten? Ik neem aan dat je geen 22 huizen vol gaat zetten met wietplanten 😉 Je zou wel kunnen kijken naar de gemiddelde opbrengst per plant die door de breeder wordt aangegeven, maar dat is eigenlijk alleen nuttig om de verschillende strains van die breeder met elkaar te vergelijken. Sommige zaden banken zijn namelijk een beetje”optimistisch” met hun geschatte opbrengst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: