Belangrijke historische hennep gebruikers

28 07 2008

George Washington

De eerste president van de VS en een Hennepboer.

“Doe alles wat mogelijk is met Hennep en zaai het overal.”

George Washington verbouwde wiet op zijn plantages. Het was zelfs zo dat het illegaal was om geen hennep te verbouwen tijdens schaarste periodes. Bijvoorbeeld in Virginia tussen 1763 en 1767.

In een notitie in zijn dagboek schrijft George Washington zelf dat hij de mannetjes planten van de vrouwetjes scheid. De enige reden om dit te doen is als je de wiet zou willen roken. Bij alle andere toepassingen van cannabis is het logischer om de planten bij elkaar te laten staan.

Mei 12-13, 1765: “Hennep geplant bij muddy hole in Swamp

Augustus 7, 1765: “begonnen met het scheiden van de mannetjes en vrouwtjes bij Do – Eigenlijk al te laat.”

Thomas Jefferson

De vierde president van de VS en ook een hennepboer.

Net zoals George Washington verbouwde ook Thomas Jefferson hennep om zijn plantages. Hij heeft zelfs kosten noch moeite gespaard om de beste Hennepzaden te verkrijgen terwijl hij in Frankrijk was. Deze zaden zijn vanuit China Turkije binnengesmokkeld. De mandarijnen van China (politieke leiders) vonden Hennep zelf zo belangrijk dat ze de doodstraf hadden ingesteld op het exporteren van hennep zaad.

Ben Franklin

Ben Franklin was de eigenaar van een molen waarin papier werdt gemaakt van hennep. Dit zorgde ervoor dat de koloniën persvrijheid hadden aangezien ze op deze manier de Engelsen niet om papier hoefden te vragen. Verder was ook het vliegerdraad dat hij gebruikte voor zijn beroemde bliksem experiment van hennep.

Rudolph Diesel

Toen Rudolph Diesel zijn beroemde motor bedacht in 1896, heeft hij oorspronkelijk rekening gehouden met een scala aan plantaardige brandstoffen. Hij geloofde, net als vele andere ingenieurs, dat plantaardige brandstoffen superieur waren aan petroleum. Hennep is de meest efficiënte plant om bio-diesel van te maken.

Henry Ford

Heeft geexperimenteerd met hennep om autos van te maken.

In de jaren 30 van vorige eeuw, zag de Ford Motor Company de toekomst in bio diesel. Ford had een succesvolle biomassa conversie fabriek in Iron Mountain, alwaar de ingenieurs van Ford methanol, kolenbrandstof, teer, pek en andere grondstoffen die nu voornamelijk uit olie gewonnen worden.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: