Kleinere coffeeshops, strenger beleid

6 07 2009

Volgens de adviescommisie Drugbeleid moet het drugsbeleid worden aangepast. In het gepresenteerde rapport wordt er onder andere gesproken over kleinere, besloten coffeeshops voor gebruikers uit de directe omgeving.

Klinkt als een goed idee. Geen grote mega-coffeeshops meer, maar alleen kleinere gezellige buurt coffeeshops, waar iedereen elkaar kent en geen drug toerist te zien is.

Zoals wel vaker het geval is klinkt de theorie mooier dan wat er in de praktijk gaat gebeuren.

Wat betekent dit namelijk voor de grensgebieden en de binnenstad van de grote steden? Hoe moet dit plan daar uitgevoerd worden? Grotere coffeeshops zullen gesloten moeten worden en met het huidige politieke klimaat zien we er geen nieuwe coffeeshops bij komen.

En wat als jouw buurt helemaal geen coffeeshop heeft? Of als je een jointje wil roken als je een keer wat verder van huis bent?

Kortom, Dit idee gaat niet werken. Het is nu sowieso veel te laat om het beleid terug te draaien naar hoe het vroeger was. Misschien wordt het eens tijd voor onze regering om haar spreekwoordelijke kop uit het zand te halen en dit in te zien!

Wat denk jij dat de oplossing is? Het coffeeshop beleid aanscherpen of juist helemaal loslaten? Of moeten we eens gaan nadenken over wat de volgende stap in het drugsbeleid moet zijn?

Lees hier het artikel in de Spits.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: