De Politie Flevoland en de grote wietblamage

7 09 2009

wietveld flevolandWe hadden toch al niet een te hoge pet op van de politie in Flevoland, maar dit slaat toch wel alles.

De brave dienders uit onze jongste provincie hebben de “war on drugs” wel heel letterlijk genomen en vinden dat alles wat ook maar enigszins op “drugs” lijkt dood moet. Zo ook een onschuldig veld met vezelhennep geteeld door de boefjes van de universiteit van Wageningen. Dat dit hennep veld er volledig legaal stond en alle vergunningen in orde waren heeft de overijverige politie Flevoland niet gecheckt.

“Hah! onderzoek? Waar is dat voor nodig?” Aldus de politie Flevoland..

Veel belangrijker is het zo  hard mogelijk van de daken schreeuwen dat deze briliante dienders de grootste vangst ooit hebben gedaan (straatwaarde 4,4 miljoen ?!) en natuurlijk het zo snel mogelijk vernietigen van alle “wiet” planten.

Lees hier het bericht dat woensdag de kranten haalde: Dag.nl

Klik op Lees de rest van dit onderwerp voor de correctie uit de Stentor:

UPDATE: Zie hier een video over de machtige anti-drug strijders.


LELYSTAD – Wageningen Universiteit onderzoekt of ze de schade aan het hennepveld in Lelystad op de politie kan verhalen. Al is het nog onduidelijk hoe groot de schade is. De politie begon woensdag met het rooien van de plantage tussen het maïs, zonder te weten dat het een proefveld is van de universiteit.

De politie, die een anonieme tip kreeg, dacht een grote klapper te hebben gemaakt. Maar vergat vooraf te controleren wie de eigenaar is van het stuk landbouwgrond. Volgens het Kadaster staat de grond op naam van Dienst Landbouwkundig Onderzoek van ‘Wageningen’. “Een medewerker reed er woensdag toevallig langs en ging kijken wat er aan de hand was”, zegt een woordvoerder van de universiteit. De politie stopte met rooien en onderzoekt inmiddels of de vergunningen voor de hennepteelt in orde zijn.

Volgens de universiteit is er niets mis. “We hebben alle benodigde ontheffingen van het ministerie van LNV”, benadrukt de woordvoerder. ” Voor zover wij weten, is dat bekend bij de autoriteiten. De politie had het moeten controleren. Dit is betreurenswaardig.”

Overigens is de hennep niet bedoeld voor de productie van cannabis. Daarvoor is de zogeheten THC-waarde te laag. Het is een proef met een nieuw soort vezel, die als basis dient voor producten als touw, textiel en papier.

” Er is niets geheimzinnigs aan”, zegt woordvoerder. “Hennep die bedoeld is voor cannabis, wordt meestal in het geniep geteeld, niet op een veld waar iedereen bij kan komen. Waarom het hennep tussen het maïs staat? Om te voorkomen dat het stuifmeel zich verspreidt.”

Zolang de vergunningen nog worden onderzocht, wil de politie maar weinig zeggen. Zo komt er nog geen antwoord op de vraag waarom niet is gecontroleerd wie de eigenaar van het bewuste perceel is. De politie sprak woensdag nog van de grootste wietplantage die in Flevoland is gevonden.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: