Kabinet wil toeristen weren uit coffeeshops

9 09 2009

waiting-backpackerHet wordt steeds gekker in Nederland. Terwijl de stemmen voor volledige legalisering steeds harder klinken bespreekt het kabinet nu weer een verdere inperking van het coffeeshop beleid.

Het kabinet wil kleinere coffeeshops dwingen een pasjes systeem in te voeren en stelt dat toeristen niet meer welkom zijn in de (kleinere) oer-Hollandse coffeeshop.Deze plannen lijken wel heel erg op het voorstel van minister Donner uit 2003. Daar stelde hij dat alle coffeeshops actief toeristen moesten weren. “Waardeloos” was toentertijd het commentaar van de Bond van Cannabis Detaillisten (BCD). Nu gaat het dus alleen om de kleinere coffeeshops?

Dit roept natuurlijk een hoop vragen op.. Waar ligt de grens tussen “kleine” en “grote” coffeeshops bijvoorbeeld? En wat gebeurd er met buitenlanders die tijdelijk in Nederland wonen? Moeten die eerst aan kunnen tonen dat ze in Nederland wonen met behulp van een uittreksel uit het bevolkingsregister? Moeten ze dat dan voor elke coffeeshop apart doen of komt er een centraal systeem? (Big Brother komt wel heel erg dichtbij op die manier.)

Dit lost natuurlijk niets op.. Wat de BCD in 2003 al aangaf is dat zo’n soort systeem het probleem alleen maar verplaatst naar de straat. “Een ledensysteem veroorzaakt grote overlast op straat. Dealers in harddrugs nemen de handel over”, aldus een woordvoeder van de bond.

Wanneer komen ze er in Den Haag er nu eens achter dat de oplossing niet ligt in meer verbieden, maar in het beter reguleren van de cannabis markt?

Lees hier het volledige artikel op nu.nl

Wat vind jij hier eigenlijk van?

Mocht je jou antwoord nog willen toelichten dan kan dat natuurlijk in de comments.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: