Medicinale Marijuana

12 10 2009

BorisvanderHamMedicinale cannabis zou opgenomen moeten worden in het basispakket en standaard worden vergoed. Aldus Tweede Kamerlid Boris van der Ham van D66.

Op dit moment vergoedt slechts een enkele verzekeraar cannabis tot maximaal 75 procent en worden er maar enkele soorten van Sensi Seeds aangeboden via de apotheek. Volgens van der Ham zijn deze soorten niet voor alle ziekteverschijnselen geschikt. Er zullen volgens hem zeker 10 soorten aangeboden moeten worden om hieraan te kunnen voldoen.

Van der Ham schat dat het in het basispakket onderbrengen hiervan circa 1,3 miljoen euro gaat kosten.

Doordat niet alle patiënten baat hebben bij de huidige legaal verkrijgbare cannabis, gaan sommigen naar de coffeeshop en slaan anderen zelf aan het kweken. Maar wat in de coffeeshop wordt aangeboden, is geteeld door criminelen en niet altijd onder de juiste omstandigheden, aldus Van der Ham.

Ook zorgt voor financiële problemen bij patiënten die vaak door hun chronische ziekte van een WAO-uitkering moeten rondkomen, aldus de sociaalliberalen. Patiënten met MS, ruggenmergschade, pijn en misselijkheid bij kanker of hiv, neurologische pijnen, het syndroom van Gilles de La Tourette, vormen van Alzheimer en reuma kunnen baat hebben bij medicinale cannabis. De wiet geneest weliswaar niet maar verlicht hun symptomen. Medicinale cannabis bestrijdt pijn, gaat misselijkheid tegen en wekt de eetlust weer op waardoor gewichtsverlies wordt voorkomen.

Van der Ham stelt verder dat er een betere voorlichting over de voordelen van cannabis moet komen. ”Er rust toch nog steeds een taboe op dit fantastische alternatief, bij voorbeeld bij artsen.”

Van der Ham schat dat ongeveer drieduizend mensen in Nederland baat kunnen hebben bij cannabis. ”Met de kosten valt het dus mee. En je kunt weer op andere medicijnen besparen.”

Bron: nu.nl

Advertenties

Acties

Informatie

4 responses

10 11 2009
Rolledtootight

Lots of money.

31 05 2010
peet

de manier om aan de drugs te gaan
jongeren die het eerst niet zouden durven kopen gaan dat dan toch ook doen

en wanneer gaan ze de harddrugs legaliseren?
in wat voor een debiel land leven we eigenliijk

31 05 2010
marijuanacannabis

Dankjewel peet, voor je heerlijk ongefundeerde mening. Zo zien we ze graag, liefst zonder onderbouwing en lekker vanuit de onderbuik..

Denk eens goed na voordat je dingen zegt. Want aan de “drugs” is heel Nederland al. (Koffie, thee, alcohol, sigaretten, suiker enz.)

De stelling die je aandraagt is ronduit bespottelijk te noemen, jongeren gaan geen drugs gebruiken omdat het er meer soorten in de apotheek te verkrijgen zijn. Jongeren gebruiken drugs juist omdat het spannend en verboden is. Hoe verklaar je anders dat het gebruik van softdrugs in Nederland lager ligt dan in omliggende (strengere) landen?

Maar goed, daar gaat het hier ook helemaal niet om.. Waar het hier wel om gaat is patiënten die wel baat hebben bij cannabis. Cannabis als medicijn dus.. Wie ben jij om ze dat te onthouden?

17 06 2010
Ronald

In tegenstelling tot hard-drug, is dat wiet 100% natuurlijk is, net als tabak, koffie, en suiker. Ga je bestanddelen uit iets onttrekken, zoals cocaïne uit het cocablad, en je dus iets heel sterks krijgt, is het wel schadelijk.

Thee zetten van een werkzame wietplant is totaal ongevaarlijk en ontzettend ontspannend. Moet je nog auto rijden, of heb je psychische problemen, dan is het beter om niet te gebruiken.

Voor de rest is het een cadeautje van de natuur !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: