Wiet als oplossing van de krediet crisis

4 11 2009

Legaliseer WietIn Nederland heffen we al langer belasting op Cannabis en in Californië zijn ze ondertussen ook achter dat het legaliseren van cannabis het begrotings tekort zou kunnen oplossen.

Afgezien van alle criminele organisaties die nu goud geld verdienen met de verkoop van wiet aan coffeeshop zou dit een goede oplossing zijn voor alle partijen.

Maud Hepp heeft een oproep op de telegraaf site gezet om nu eindelijk eens rationeel naar het coffeeshop probleem te kijken. Wij sommen nog even in het kort de voordelen van het legaliseren van cannabis op:

1. Cannabis zou op veel grotere schaal geproduceerd kunnen worden waardoor het veel goedkoper zou worden. Hierdoor zou de overheid veel meer belasting kunnen heffen (geld dat nu naar criminelen gaat) en zou de consument hetzelfde of minder gaan betalen.
2. Door overheids controle gaat de kwaliteit van cannabis omhoog.
3. Criminele organisaties wordt de wind uit de zeilen genomen. (Wiet is in veel gevallen de “cashcow” van deze organisaties)
4. Hardwerkende ondernemers in de cannabis industrie worden niet langer gedemoniseerd en hoeven geen zaken meer te doen met criminelen.
5. Het geld wat bespaard wordt door te stoppen met het bestrijden van cannabis zou kunnen worden gebruik voor betere voorlichting en begeleiding.
6. De mankracht die hierdoor overblijft bij de politie, zou kunnen worden besteed aan het oplossen van echte criminaliteit.
7. Geen overlast meer van illegale kwekerijen waardoor veel branden en daardoor kapitaal vernietiging voorkomen kan worden.
8. Jongeren (<18) kunnen veel minder makkelijk aan cannabis komen. (In de gemeentes die een coffeeshop hebben is dit eigenlijk nu al het geval)

Mocht je zelf nog meer argumenten voor legalisatie hebben of  juist tegen legalisatie zijn laat dan wat van je horen in de comments!

Lees de oproep in de telegraaf hier..

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: