Elektrische scooter gemaakt van Hennepvezel

18 03 2010

Minister Maria van der Hoeven heeft begin vorige maand de eerste elektrische scooter gemaakt van Hennepvezel onthult.

Groene elektrische hennep scooterDe scooter in ontwikkelt door QWIC in samenwerking met de TU Delft en NPSP Composieten. De halffabricaten van hennep vezel die gebruikt zijn in deze scooter zijn geproduceerd door het Nederlandse bedrijf  HempFlax.

De belangrijkste voordelen van deze, van hennepvezels gemaakte, scooter is dat deze scooter veel lichter en sterker is dan de huidige scooter ontwerpen. Dit betekend dat de scooter langer mee gaat dan huidige scooter ontwerpen en de carrosserie is zelfs zo sterk dat de scooter na een valpartij onbeschadigd blijft.

In tegenstelling tot de meeste elektrische scooter is  deze hennep scooter vanaf het begin met elektrische aandrijving ontworpen, waardoor de rijeigenschappen vele malen beter dan de huidige modellen op de markt. Als je daarbij bedenkt dat je met een volledig opgeladen scooter meer dan 5 uur kan rijden voor een fractie van de kosten van een normale benzine scooter, waarom zou je dan nog zo’n stinkende lawaai scooter willen hebben? Deze scooter rij je namelijk al voor 0,50 eurocent per 100 kilometer terwijl een benzine scooter bijna 7,50 per 100 kilometer kost.

Deze milieu vriendelijke scooter gemaakt van duurzame materialen is op dit moment nog niet in productie genomen, maar wij verwachten dat je in de nabije toekomst steeds meer van dit soort scooters zult zien.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: