Ernst Hirsch Ballin verklaart de oorlog aan de cannabis industrie.

1 04 2010

Wiet cannabis zadenOnze grote vriend Demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft zich weer eens van zijn zuurste kant laten zien. In een concept-wetvoorstel wat vandaag naar buiten is gebracht wordt (alweer) de oorlog aan wiettelers verklaart. Ernst zou graag willen zien dat alle medeplichtigen aan groothandels in hennep kunnen worden aangepakt, dus ook de growshophouders, handelaren en transporteurs.

Het zou bijna een 1 april grap kunnen zijn, maar aangezien je voor dit soort grappen een gezonde dosis humor en zelfspot nodig hebt lijkt ons dat sterk. Aannemelijker lijkt het ons dat Ernst weer een aanval van verbod-zucht heeft gekregen. Deze aandoening schijnt wel vaker voor te komen in CDA kringen en leid meestal tot een hoop papierwerk zonder echte resultaten.

Een goed voorbeeld hiervan is het verbod op paddo’s, waarbij er ook een hoop stoere woorden uit het CDA kamp kwamen, maar waarvan uiteindelijk niets terecht is gekomen (behalve natuurlijk dat de oer-hollandse vliegenzwam nu officieel VERBOTEN is.) Hetzelfde geldt eigenlijk voor Ernst zijn eerdere kruistocht tegen de growshops. Aangezien alle materialen die daar verkocht worden ook gewoon voor tomaten of ander fruit gebruikt worden kunnen deze niet echt verboden worden. Tenzij Ernst tomaten binnenkort ook wil gaan verbieden..

Eigenlijk weet Ernst dit natuurlijk ook wel en veel hoeven we dan ook niet te verwachten van deze stoere praatjes. Dit is niets anders dan een poging om de weglopende achterban weer hoop te geven en ervoor te zorgen dat het CDA niet helemaal ondergesneeuwd wordt in de aankomende verkiezingen. En laten we eerlijk zijn, wat is er dan makkelijker dan de cannabis industrie weer eens zwart te maken? Ze zitten immers toch al op de schopstoel en de meeste Nederlanders hebben niet echt een mening over ons softdrugs beleid. Makkelijk scoren bij de achterban dus..

Ernst, mocht je dit lezen, als je de problemen met cannabis nou echt wil oplossen denk dan eens na over volledige legalisatie van wiet, op de manier waarop je nu bezig bent heeft niemand iets aan je. (behalve de zware criminelen die steeds meer geld kunnen verdienen aan wiet)


Hieronder het artikel zoals het op telegraaf.nl stond. Mocht je de tijd hebben is het ook wel leuk even de reacties te lezen, dan wordt het wel duidelijk hoe de mensen er over denken.

DEN HAAG – Het kabinet verklaart de oorlog aan de groothandel in softdrugs. Iedere betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt wordt strafbaar.

Georganiseerde drugsproductie is al illegaal, maar ook alle ‘handlangers’ worden voortaan keihard aangepakt. Growshophouders, handelaren en transporteurs kunnen voortaan jarenlange gevangenisstraffen tegemoet zien.

Dat blijkt uit een conceptwetsvoorstel van demissionair minister Hirsch Ballin (Justitie). De bewindsman wil politie en justitie wapenen om de keten van hennepteelt, waar vaak criminele organisaties achter zitten, ‘in de kiem te smoren’ en de afzetmarkt te verkleinen.

Het wetsvoorstel stelt alle voorbereidingshandelingen ‘ter vergemakkelijking’ van illegale hennepteelt strafbaar. Daarmee kunnen bijvoorbeeld ook elektriciens worden aangepakt die meewerken aan het aftappen van elektriciteit en growshopeigenaren die installaties leveren om plantjes beter te laten groeien. Hirsch Ballin wil een gevangenisstraf van maximaal drie jaar invoeren.

De CDA-bewindsman komt tegemoet aan een gekoesterde wens van zijn eigen partij om growshops te verbieden.Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

1 04 2010
Nol van Schaik

Niet te geloven, de “War on Drugs” in de rest van de wereld, en vooral in de VS, wordt als verloren beschouwd, en nu gaat Hirsh Ballin er een beginnen in Nederland!

Dit gaat in de praktijk betekenen dat Hirsch Ballin ook de oorlog verklaart aan blowers, want door de opgevoerde opsporing van wietkwekers vliegen de prijzen in de coffeeshops omhoog.

Schaarste is slecht voor het aanbod, een verminderd aanbod leidt tot meer machtsmisbruik van de illegale kwekers, en heeft hogere prijzen op de enige wietmarkt van NL tot gevolg.

Ernst, in alle ernst, ga toch eerst eens zorgen dat de aanvoer naar de coffeeshops geregeld wordt, en ga dan achter de exportkwekers aan!

Nol van Schaik
http://www.CoffeeShopSTAKING.nl

2 04 2010
Nova – De financiële voordelen van de legalisatie van cannabis « Wiet & Hennep

[…] Laten we hopen dat we na de verkiezingen een minister hebben zonder bord voor zijn kop. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: