Cannabisdebat in het Cannabis College

31 01 2011

Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod De VOC organiseert volgende week-end een bijeenkomst  in het Cannabis College in Amsterdam.

Hieronder vindt u de uitnodiging voor het evenement en verdere documentatie:

Graag nodigen wij u uit voor het eerste Cannabisdebat dat op zaterdag 5 februari tussen 14.00 en 17.00 zal plaatsvinden in het Cannabis College, Oude Zijds Achterburgwal 124 in Amsterdam. Dit publieke debat wordt georganiseerd door de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). In de maanden februari en maart volgen nog drie debatten, op 26 februari in Eindhoven, 5 maart in Leeuwarden en 21 maart in Den Haag.

Onderwerp van deze debatten is het Concept Reguleringsmodel Cannabis (zie bijlage), opgesteld door de Taskforce Handhaving Cannabis (THC). Deze onafhankelijke werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de VOC en het Landelijk Overleg Coffeeshopbonden (LOC), een overlegorgaan van negen lokale coffeeshopbonden. Door bundeling van expertise en ervaring hoopt de Taskforce een nuttige bijdrage te leveren aan de maatschappelijke en politieke discussie over de toekomst van ons cannabisbeleid.

Het Concept Reguleringsmodel ‘Van gedogen naar handhaven’ biedt een concreet voorstel voor een transparante en handhaafbare regulering van cannabis en coffeeshops. Tijdens de Cannabis Debatten krijgen alle betrokkenen en geïnteresseerden de kans om commentaar te leveren op dit model en suggesties voor verbetering aan te dragen. Doel is een concreet, werkbaar en breed gedragen alternatief voor het repressieve zero tolerance beleid van het gedoogkabinet Rutte-Verhagen.

Meer informatie over de VOC vind u op www.voc-nederland.org, meer informatie over het LOC op www.locnederland.nl.

Documentatie (.pdf) is ook  hier beschikbaar: Concept_Reguleringsmodel_THC & Uitnodiging_Cannabis_Debatten_2011

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: