Verslag Seattle Hempfest

10 09 2012

Hempfest 2012Op 17 augustus jl. ging in Seattle het 21e Hempfest van start, het grootste evenement in de marihuanabranche. Meer dan 300.000 mensen woonden het evenement bij, dat is uitgegroeid tot de grootste hennepjaarmarkt van de VS. Er waren vele hennepproducten uitgestald en er vonden lezingen plaats.

“Elk jaar baren wij een prachtig, zinderend Seattle Hempfest”, aldus de organisatoren op hun website. “En elk jaar ziet de zuigeling er weer anders uit. De dienst City and Parks van de gemeente dwingt ons namelijk met allerlei maatregelen het evenement telkens opnieuw vorm te geven. Het is niet te geloven, maar elk jaar moeten we het eigenlijk weer van de grond af aan opbouwen. Er is nog geen jaar geweest dat de gemeente ons niet het leven zuur maakte met een nieuw bouwproject of met iets anders dat ons voortbestaan bedreigde. En dit jaar was het niet anders!”

In drie westelijke staten worden in november referenda gehouden over de legalisatie van marihuana. Volgens marihuanavoorstanders is het referendum in Washington over Initiative 502 belangrijk om te zorgen dat de strijd voor legalisatie, die langzamerhand steeds meer steun krijgt, niet aan kracht verliest.

 

Maar de voorstanders zijn ook ernstig verdeeld over de maatregel. Medicinale gebruikers — overigens legaal — in de staat zijn bang dat legalisatie en regulering voor wietpatiënten zullen leiden tot een grotere kans op arrestatie; dit vanwege de zeer strenge rijvaardigheidsbepalingen.

 

Bron: Huffington Post

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: